maanantai 4. huhtikuuta 2011

AIH

Tänne ajattelin hiukan koota faktaa autoimmuunihepatiitista eli tuttavallisemmin AIHista. Tämä sairaus kun tuntuu olevan monille outo ja pelottava jo sanana. Ja kun mainitsee sanan hepatiitti, ensimmäinen kysymys on yleensä "tarttuuko se?". Syytä AIHin puhkeamiseen ei tiedetä, mutta tarttuva tämä sairaus ei ole. AIHin hoito on kehittynyt suunnattomasti viime vuosien aikana. Joten jos haet tietoa netistä, keskity viime vuosina julkaistuihin teksteihin, jotta välttyisit vanhentuneelta tiedolta. Netistä tietoa etsiessä kannattaa olla kriittinen. Kaikkea lukemaansa ei pidä uskoa (kauhutarinoitakin riittää ja väärää tietoa). Siksi kannattaakin kiinnittää huomiota artikkelin kirjoittajaan ja vuoteen milloin se on julkaistu. Mitä uudempi, sen parempi. Ja omalta lääkäriltä kannattaa kysyä, jos jokin askarruttaa.
Minäkin kirjoitan blogiini vain omista kokemuksistani, siksi en voi sanoa että kokemukseni pätisivät myös muiden AIHiin sairastuneiden kohdalla. Jokainen on yksilö.

Kuulun itse Munuais- ja maksaliittoon. Heidän sivuiltaan löytyy paljon hyödyllistä perustietoa. Linkki heidän sivuilleen on: Munuais- ja maksaliitto .
Sivuilta löytyy myös lista yleisimmistä maksasairauksista ja jokaisesta löytyy jotain tietoa sairauden nimeä klikkaamalla: Tietoa maksasairauksista
Laitan vielä erikseen linkin autoimmuunihepatiittiin, josta löytyy vielä enemmän tietoa: Autoimmuunihepatiiitti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti