perjantai 15. syyskuuta 2017

Päivä 82 (syksyä ja muutoksia)

Kesä sujui hyvin. Tein paljon töitä. Jaksoin, vaikka stressiä oli hiukan liikaakin. Meillä tehtiin töissä isoja muutoksia ja ne vaikuttivat minuunkin suoraan. Asiakkaani vaihtuivat täysin ja sain lisää vastuuta. Samalla myös minun työsopimusta jatkettiin kahdeksan kuukautta. Saa nähdä mitä sen jälkeen. Sopparin jatkon kunniaksi ostettiin auto. Meillä on ollut Miehen kanssa haaveissa uudemman auton hankinta jo pitkään ja tuo työn jatkuminen antoi siihen mahdollisuuden. Mies kävi oman kesälomansa aikana sen hakemassa Helsingistä. Olihan se ajoreissu hänelle, mutta eipä ole valittamista.

Oman kesäloman vietin elokuussa. Oli kyllä odotetut kaksi viikkoa. Lähdin vanhempien luo, jossa tehtiin puutöitä ja rentouduin. Vanhemmat asuvat pienemmällä paikkakunnalla ja kotipaikkani lähellä on joki, jonka rannalla tykkään käydä katsomassa vettä ja vain antaa ajatuksen levätä. Nautin rauhasta, jota en täältä nykyisestä kotikaupungista löydä. Puutöitä tehdessä sain krampin oikeaan kylkeen. Tämä on seurausta rasvoittuneesta maksasta. Näin lääkäri sanoi, kun juttelin hänen kanssaan. Maksa on siis hiukan laajentunut, joten tunnen sen. Ja tämä voi aiheuttaa erilaisia tuntemuksia. Tällä kertaa se oli kramppi, joka laukesi Litalginin avulla.

Elokuun viimeisellä viikolla oli seuranta verikokeet. Syyskuun alussa oli sitten soittoaika. Arvot olivat hyvät, eli eivät olleet lähteneet nousuun. Lääkäri oli mielissään tuloksista. Lääkkeiden syöntiä ei siis tarvitse aloittaa uudestaan, joka sopii minulle erittäin hyvin. Juteltiin voinnistani ja jatkosta. Jouluna seuraavat verikokeet, joita ei seuraakaan soittoaika, jos kaikki ovat hyvin. Saan vain kirjeen sitten kotiin. Tämän jälkeen kesällä on seuraavat kokeet, joiden jälkeen on soittoaika. Siitä sitten katsotaan jatko. Tietysti edelleen pitää soittaa heti jos alkaa oireita tulemaan. Jonkin verran minulla kädet ja jalat kutiaa, mutta se ei suoraan ole nähtävästi AIHiin liitännäinen tässä tapauksessa.

Kävi myös ilmi, että mulla on jatkuvasti tulehdusarvo koholla. Tämäkään ei kuitenkaan näköjään liity AIHiin vaan leukanivelissä olevaan reumaan. Koska sille ei ole otettu seurantaa käyttöön, pitäisi minun nyt lähteä hakeutumaan työterveydenhuollon kautta reumalääkärille. Saa nähdä mitä sieltä seuraa. Lääkäri tosiaan sanoi, että on yleistä jos henkilöllä on yksi autoimmuunisairaus on hyvin todennäköistä että hänellä on jokin toinenkin. Siksi tuo leukanivel-juttu ei tullut yllätyksenä. Seurannan puute kyllä yllätti, mutta tämäkin on seurausta siitä että kun muutin opiskelujen perässä, jäi myös seuranta tämän osalta.

Kysyin myös influenssarokotteesta. Lääkäri sanoi, että saan jatkossakin aina influenssarokotteen, koska AIH ei koskaan tule poistumaan minulta diagnooseista.

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti